Doen

Op deze pagina vind je initiatieven die je kunnen helpen bij het weven. Bij de lessen van Marijke staat het doen namelijk in hoog aanzien. Pas dan ervaar je wat er gebeurt. Proefweefsels maken zijn een vast onderdeel van alle lessenseries.

Daarom krijgt het boek 'Weef je eigen sjaal' een plaats op deze pagina en vind je er Stof tot Weven's die Marijke heeft gemaakt voor het tijdschrift WEVEN.

Op termijn zal deze pagina verder gevuld worden met lessen over weeftechnieken en andere interessante informatie.

 

weef je eigen sjaal

WEEF JE EIGEN SJAAL

Weef je eigen sjaal is een beginnersboek gemaakt door Janneke Stelling en Erma Klarenberg. Het behandelt de theorie en praktijk van het weven, overeenkomstig  de lessen van Marijke Dekkers. Met tekst en 15 instructiefilmpjes begeleiden we je langs alle stappen van het weven van een sjaal. Het boek is beschikbaar als pdf en vrij te downloaden.

De wol die gebruikt wordt in het boek is helaas niet meer te koop. Je zou hem kunnen vervangen door de Shetland wol van DC Garn, die is ongeveer even dik. Dan kun je werken met hetzelfde aantal draden per centimeter.

plaatje

STOF TOT WEVEN

Marijke schreef met enige regelmaat een Stof tot Weven in het tijdschrift WEVEN. Deze zijn vaak nog steeds interessant. Daarom zijn ze hier als PDF te downloaden.

Mocht je er nog een missen, dan is het natuurlijk fijn als je ons dat laat weten.

GOED IDEE

Zoals met alles op deze website is het de bedoeling dat ook deze pagina steeds aangevuld wordt.

Heb je een goed idee, laat het ons dan weten!