Doen

Op deze pagina vind je initiatieven die je kunnen helpen bij het weven. Bij de lessen van Marijke stond het doen namelijk in hoog aanzien. Pas dan ervaar je wat er gebeurt. Proefweefsels maken waren een vast onderdeel van alle lessenseries.

Daarom vind je hier het cursusmateriaal over Netwerkkepers, heeft het boek 'Weef je eigen sjaal' een plaats op deze pagina en vind je er Stof tot Weven's die Marijke heeft gemaakt voor het tijdschrift WEVEN.

Op termijn zal deze pagina verder gevuld worden met lessen over weeftechnieken en andere interessante informatie.

 

NETWERKKEPERS

Dit voorjaar was Marijke vol goede moet begonnen met het aanpassen van haar netwerkcursusmateriaal om aan een groep weefsters rond Nijmegen nog één keer de netwerkkepercursus te geven. Samen met Erma is het lesmateriaal aangepast naar de nieuwe WinWeef versie. De eerste les is met veel enthousiasme ontvangen, van een tweede is het helaas niet meer gekomen.

Toch hopen wij dat de dia's van de netwerkkepers meer weefsters uitdaagt om dat ook eens te proberen. Daarom vind je hier een algemene inleiding en het lesmateriaal over Netwerk 3 als pdf. Later dit jaar zal ook het lesmateriaal over Netwerk 4 hier beschikbaar komen.

weef je eigen sjaal

WEEF JE EIGEN SJAAL

Weef je eigen sjaal is een beginnersboek gemaakt door Janneke Stelling en Erma Klarenberg. Het behandelt de theorie en praktijk van het weven, overeenkomstig  de lessen van Marijke Dekkers. Met tekst en 15 instructiefilmpjes begeleiden we je langs alle stappen van het weven van een sjaal. Het boek is beschikbaar als pdf en vrij te downloaden.

De wol die gebruikt wordt in het boek is helaas niet meer te koop. Je zou hem kunnen vervangen door de Shetland wol van DC Garn, die is ongeveer even dik. Dan kun je werken met hetzelfde aantal draden per centimeter.

GOED IDEE

Zoals met alles op deze website is het de bedoeling dat ook deze pagina steeds aangevuld wordt.

Heb je een goed idee, laat het ons dan weten!